به گزارش راهبرد معاصر، دولت در اجرای تکلیف قانونی مقرر در تبصره (2) ماده (3) قانون جهش تولید مسکن با هدف حل معضل مسکن، «اساسنامه صندوق ملی مسکن» را تصویب کرد.
بر این اساس و به منظور ایجاد هم افزایی، تقویت توان حمایتی و تخصیص بهینه منابع مالی بخش مسکن، صندوق ملی مسکن با دارا بودن شخصیت حقوقی مستقل، استقلال اداری و مالی و وابسته به وزارت راه و شهرسازی تشکیل و به موجب مفاد اساسنامه یاد شده و قوانین و مقررات حاکم بر شرکت های دولتی اداره می شود.
اساسنامه صندوق ملی مسکن در چهارچوب اصل (85) قانون اساسی و مشتمل بر اهداف، کارکردها و وظایف صندوق، منابع و مصارف صندوق، وظایف هیأت امناء، هیئت عامل و سایر موارد به تصویب رسیده است.
به گزارش تسنیم، اعضای کمیسیون مدیریت امور عمومی و سرمایه انسانی دولت در جلسه هفته گذشته این کمیسیون با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مبنی بر «اساسنامه صندوق ملی مسکن» موافقت کرده بود.
در این جلسه اعضای کمیسیون پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی با عنوان «اساسنامه صندوق ملی مسکن» را در دستور کار خود قرار دادند و به بحث و تبادل نظر و بیان نقطه نظرات خود در این خصوص پرداختند. به موجب ماده (3) قانون جهش تولید مسکن مقرر شد «صندوق ملی مسکن» به منظور ایجاد هم افزایی، تقویت توان حمایتی و تخصیص بهینه منابع مالی بخش مسکن، با کارکرد تجمیع و تخصیص منابع مالی و موضوع این قانون تشکیل گردد.
همچنین براساس ماده مذکور، منابع این صندوق از محل منابع حاصل از واگذاری زمین های موضوع این قانون و منابع وصولی مربوط به اجاره 99 ساله، مالیات های مرتبط با حوزه زمین، مسکن، مستغلات و ساختمان، منابع پیش بینی شده برای بخش مسکن در قوانین بودجه سنواتی، منابع حاصل از بازگشت اصل و فرع خطوط اعتباری مسکن مهر، اقساط برگشتی صندوق پس انداز مسکن یکم در هر سال، کمک های خیرین و سایر منابعی که در اساسنامه صندوق پیش بینی می گردد، تأمین می شود و به مصارف صندوق از جمله یارانه سود تسهیلات، تخفیف در هزینه صدور و تمدید پروانه ساختمانی، گواهی پایان کار ساختمان، هزینه های تأمین و انتقال زیرساخت و مشارکت در ایجاد امکانات، خدمات روبنایی و کاربری های غیرانتفاعی (آموزشی، مذهبی، درمانی، فضای سبز، فرهنگی، ورزشی و تجهیزات شهری) در توسعه شهری ایجاد شده مطابق با الگوی مصوب شورای عالی مسکن برای طرح (پروژه) های مسکونی موضوع این قانون اختصاص می یابد.
طبق تبصره (2) ماده یاد شده، مقرر شده بود اساسنامه صندوق ملی مسکن در چارچوب اصل (85) قانون اساسی مشتمل بر اهداف، کارکردها و وظایف صندوق، منابع و مصارف صندوق، وظایف هیأت امناء، هیأت عامل و سایر موارد حداکثر تا دو ماه پس از لازم الاجرا شدن قانون جهش تولید مسکن، به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به تصویب هیئت وزیران برسد.
موضوع در جلسات متعدد تخصصی کمیسیون مدیریت امور عمومی و سرمایه نسانی دولت مطرح و پس از بررسی کارشناسی و بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات اعضای کمیسیون، در نهایت در جلسه اصلی با اصلاحاتی تصویب شد.
به موجب «اساسنامه صندوق ملی مسکن» صندوق با دارا بودن شخصیت حقوقی مستقل، استقلال اداری و مالی و وابسته به وزارت راه و شهرسازی تشکیل و براساس مفاد این اساسنامه و قوانین و مقررات حاکم بر شرکت های دولتی اداره می شود. همچنین موضوع فعالیت و وظایف صندوق، منابع مالی و مصارف صندوق، ارکان صندوق شامل هیئت امناء، هیئت عامل و ترکیب اعضا و اختیارات آنها و نیز بازرس قانونی (حسابرس) از دیگر مواد اساسنامه یاد شده است./تسنیم